Magnéziummal a stressz ellen

stresszIlyenkor rosszabbul alhatunk, szorongást, feszültséget, légszomjat, szédülést érezhetünk, ráadásul védtelenebbé is válunk a stresszel szemben. Ördögi kör, nemdebár?

Kimutatták, hogy a magyar lakosság étrendje csak a szükséges magnéziummennyiség háromnegyedét tartalmazza. Pedig ez az ásványi anyag közel háromszáz enzim működéséhez járul hozzá, támogatja a normál idegi működést és a megfelelő élettani funkciók fenntartását.

Hogy ne maradjunk kellő mennyiségű magnézium nélkül fontos tudni, hogy a magnézium természetes forrása a bab, a borsó, a lencse, a szója, a mák, a napraforgómag és a tökmag, de sajnos a modern növénytermesztési eljárások és főzési szokások csökkentik az élelmiszerek magnéziumtartalmát.


Jó megoldás lehet még a magnéziumtartalmú ásványvizek és gyógyvizek fogyasztása valamint a magnéziumtartalmú gyógyszerek szedése. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt vásárlunk!

A különböző készítmények ugyanis nem mind ugyanolyan magnéziumot tartalmaznak és nem mindegyik magnéziumsó hasznosul egyformán a szervezetünkben.

TIPP:
a Magne B6-ban lévő magnézium-laktát kiválóan hasznosul, a benne lévő B6 vitamin pedig tovább fokozza a felszívódást, így hatékonyan segít, hogy mindig önmagunk maradhassunk.

 


SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045. Budapest, Tó utca 1-5. Telefon: (+36) 505 0050
Gyógyszerinformcós szolgálat: (+36) 505 0050
Web: www.sanofi.hu


Egyidejűleg fenálló megnéziumhiány esetén.
Vény nélkül kapható gyógyszer.
Javallat: magnéziumhiány kezelésére.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!