"Bűnös vagy áldozat a rokkant?" - minősítő vizsgálatok

rokkantnyugdíjasA közlemény szerint az MSZF tagjai "megismerték a komplex minősítésre vonatkozó szabályozás lényegét, pozitív véleményüknek adtak hangot, ugyanakkor az átfogó gazdaságpolitikai szabályozással kapcsolatos fenntartásaikat továbbra is hangoztatták".

Az MSZF Szociális Kerekaszatalának az MTI-hez eljutatott közleményében eredménytelennek nevezte a Magyar Szociális Fórum és az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport képviselőinek tárgyalását a kormány megbízottjával.

Mint írták: a rokkantakat képviselő Demeter Évának, és Güthné György Katalinnak, valamint Simó Endrének, az MSZF szervezőjének nem sikerült elérnie a törvény visszavonását, az új komplex minősítő vizsgálati rendszer végrehajtásának felfüggesztését, sem pedig ígéretet kapniuk az emberiességi normákat leginkább sértő rendelkezések megváltoztatására

Hangsúlyozták: képviselőik átnyújtották "Bűnös vagy áldozat a rokkant?" című 13 pontos dokumentumukat, amelyben a legsúlyosabb következménynek a rokkantévek nyugdíjjogosító idejének elvesztését jelölték meg mind visszamenőlegesen, mind 2012-től. A rokkantévek nem számítanak be az öregségi nyugdíjba, így a fiatalabb korban megrokkant személy sohasem lesz jogosult öregségi nyugdíjra. Ezért a nyugdíjjogosultsági rokkantévek beszámításának visszaállítását sürgetik.

HR Portál