Állásbörze Gödöllőn - Nem csak egyetemistáknak

gödöllő börzeA felsőoktatásban több mint egy évtizede vannak jelen az állásbörzék. Idén is több mint egy tucat egyetem, illetve főiskola ad teret a munkaerő-piaci „árucsere” ezen formájának. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent István Egyetem is megrendezi börzéjét 2013. április 17-én, Gödöllőn, mellyel egy időben Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzét is tartanak.


Az állásbörzéken a személyes találkozások alkalmával kiváló lehetőség nyílik a kiállítók, a leendő munkáltatók számára, hogy kiválasszák a számukra megfelelő, képzett munkatársakat. A potenciális munkavállalók felkészülését a munkakeresésre, munkába állásra pedig számos tanácsadás segíti.

A SZIE Állásbörzén nem csak az egyetem hallgatóit várják, hiszen olyan kiállítók is megjelennek, melyek a frissdiplomások mellett alap- vagy középfokú végzettségű munkavállalókat (pl. szakmunkások, technikusok) keresnek.

A helyi és környékbeli vállalkozások mellett multinacionális vállalatok is jelen lesznek, illetve képviseltetik magukat az állásközvetítő cégek is.

Az állásbörzére hangolódást és a munkakeresésre való felkészülést a szervezők különböző felkészítő programokkal segítik. A rendezvény előtti héten, április 10-én, valamint a börze napján az érdeklődők karriertanácsadó segítségével állíthatják össze önéletrajzukat és motivációs levelüket, grafológiai elemzésen vehetnek részt, majd a frissen szerzett ismereteiket próbainterjú keretében akár ki is próbálhatják. A felkészítő napon és a börzén kínált tanácsadások a térség lakosai és az egyetem hallgatói számára egyaránt ingyenesek lesznek, azonban minden esetben előzetes jelentkezéshez kötöttek.

Mindenképpen érdemes lesz ellátogatni április 17-én az egyetem Aulájába, akkor is, ha jelenleg éppen nem keresünk munkát, hiszen hasznos kapcsolatra tehetünk szert, amelyek a későbbi álláskereséskor még segítségünkre lehetnek.

A rendezvény előtt érdemes tájékozódni a www.allasborze.szie.hu weboldalon, ahol további részleteket találhatók, és ahol az ingyenes felkészítő programokra, tanácsadásokra jelentkezni lehet.

gödöllő börze