10 tuti tipp, hogyan tüntessük fel magunkat értékes munkaerőnek!

1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Elég szaktudással rendelkezünk feladataink elvégzéséhez? Naprakészek vagyunk szakmánkban? Ha úgy érezzük, hogy szükséges szakmai képzettségünk továbbfejlesztése ajánlatos tréningeken, tanfolyamokon részt vennünk.

2. Folyamatosan fejlesszük szaktudásunkat!

Ha ugyanazt a munkát végezzük már 10 éve, érdemes lehet elmennünk egy kurzusra, hogy felfrissítsük tudásunkat. Felnőttképzés keretében újabb ismereteket szerezhetünk, melyek hozzájárulhatnak szakmai tudásunk folyamatos szinten tartásához.

3. Legyünk naprakészek a legfontosabb szakmai készségekből!

Mely készségek a legfontosabbak szakmánkban? Ha munkanélküliek lennénk meglévő készségeink révén el tudnánk helyezkedni az adott területen?

4. Kövessük figyelemmel a legújabb álláspiaci trendeket!

Tájékozódjunk a legújabb munkaerő-piaci trendekről és osszuk meg gondolatainkat kollégáinkkal.

5. Építsük kapcsolati hálónkat!

Akár jelenlegi cégünknél szeretnénk maradni, akár új munkahely után kívánunk nézni, fontos, hogy kapcsolati hálónkat folyamatosan építsük.

6. Frissítsük önéletrajzunkat!

Új felelősségi köröket kaptunk? Új pozícióban dolgozunk? Szervezeti munkát végzünk? Új munkatapasztalatainkat ne felejtsük el feltüntetni önéletrajzunkban.

7. Vigyázzunk magunkra!

Pihenjünk eleget, fogyasszunk tápláló ételeket és tornázzunk, ha időnk engedi. Foglalkozzunk lelki, érzelmi gondjainkkal, ne hagyjuk figyelmen kívül a problémákat, mert azok hatással lehetnek munkahelyi teljesítményünkre.

8. Öltözzünk elegánsan!

Fontos, hogy megjelenésünkben is elegánsak legyünk a mindennapi munka során. Amennyiben nem ismerjük az aktuális divattrendeket kérjünk tanácsot barátainktól.

9. Feladatainkat végezzük el határidőre!

Ne késsünk el a munkából és legyünk pontosak az egyes meetingeken, workshopokon. Koncentráljunk munkahelyi feladatainkra. Ha segítségre van szükségünk forduljunk valamely kollégánkhoz. Legyünk konzisztensek és megbízhatóak munkánkban.

10. Legyünk optimisták és higgyünk önmagunkban!

Ahhoz, hogy hosszú távon is sikeresek legyünk karrierünkben fontos, hogy legyen elég önbizalmunk és ne veszítsük el optimizmusunkat.